Talvista huomenta meidän tuvasta!

Lunta tulla tuprahti pihamaan valkeaksi ja sekös ilahduttaa niin isompien, kuin pienempienkin mieltä.

Joulukuu lähestyy huimaa vauhtia ja paljon erilaisia mietteitä ja fiiliksiä risteilee mielessä.

Olen puhunut paljon uuden maailman luomisesta ja konkreettisten askeleiden ottamisen tärkeydestä meidän aivan jokaisen kohdalla, jotta tuo uusi maailma alkaa ilmentyä todellisuudessamme.

Kun jokainen toteuttaa sydämensä haaveita ja unelmia pala kerrallaan fokus sellaisessa maailmassa, jollaista haluaa arjessaan ja juhlassaan todeksi elää, siitä se alkaa muotoutua. Asia ja pala kerrallaan, ensin omassa arjessa, siitä kun jakaa ystäville ja tuttaville fiiliksiä, se inspiroi heitä ottamaan omat askeleensa omia haaveitaan kohden.

Tästä alkaa punoutua valoverkko, joka saa ensin pienempiä alueita tuikkimaan ja valo hiljalleen laajenee, uudet tuulet puhaltavat ja rohkeus kuunnella sydäntään ja alkaa toteuttaa sydämensä toiveiden mukaista elämää, laajenee ja valtaa alaa.

Tämä on mitä ihanin kasvava lumipallo, josta hyötyvät aivan kaikki! Lopulta kysymys on rohkeudesta ja siitä, että aloittaa, edes jostain! Vaikka ihan pienestäkin asiasta.

Päämäärään pääsee ottamalla askelia. Askelet voivat olla minkä kokoisia tahansa!

Meidän tuvassa on nyt inspiroitu ja inspiroiduttu urakalla!

Perheen yhteisiä unelmia on toteutettu ja puhuttu, asetettu intentioita ja sanottu haaveita ääneen. Se on inspiroivaa!

Minä olen kertonut unelmistani siitä, miten perheen ruoka tulisi mahdollisimman pitkälle omalta pihalta. Kasvikset kasvimaalta ja kasvihuoneesta, marjat luonnosta, samoin kuin sienet.

Kanala oli unelma vielä ei niin kovinkaan kauan sitten. Nyt miehen kanssa tänään keräsimme lämpimiä munia munintapesistä, ruokimme ja juotimme kanoja, puhdistimme kanalaa ja haimme kanoille kiviä samalla kun haimme puita tuvan leivinuuniin ja saunaan. Yksi unelma on siis unelmoitu ja luotu todeksi!

Aamulla pannulla tirisevä munakas on iloisen keltainen, terveen värinen ja tiedämme, mistä syömämme ruoka on todella tullut ja miten kanat voivat!

Varsinaista iloa minulle tuottaa se, kun kanat lauhemmalla kelillä tepastelevat ja kuopivat vapaana pihallamme Urpo Junttila- kukon johdolla. Välillä Urpo kiekuu komeasti, kuin ylpeänä siitä, että hänellä on tämä parvi tässä hoidettavanaan! Hämärän laskeutuessa kanalan ovelta kuuluu monta komeaa kiekaisua, kun Urpo kutsuu kanalaumaansa kokoon kanalaan paluuta varten.

On hupaisaa seurata miten kanat kuopsuttavat puutarhassa matoja ja viipottavat lasten perässä, kun he leikkivät pihalla. Odotan innolla kesää, että miten somalta näyttää, kun ruusupensaat ovat kukassa ja kanat tepastelevat niiden keskellä! 

Mies on kertonut myös hieman omista unelmistaan kotimme ja perheemme tulevaisuudennäkymien suhteen. Jääköön nämä vielä salaisuudeksi.

Elämä kulkee ja kuljetaan me virran mukana. Paljon yhteisiä unelmia on elämän haasteista huolimatta! 

Ensi keväänä pieni maalaispihapiirimme kasvaa kahdella possulla, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Tarkoituksena on taas asteen lisätä omavaraisuutta possunlihan muodossa oman perheen pöytään.

Opetellaan asia kerrallaan. Virallisista asioista täytyy ottaa selvää taas hippusen lisää, jotta osaamme edetä oikein näissäkin asioissa. Jos sinulla on kokemusta asioista, mitä pitää tehdä, kuulen neuvoja todella mielelläni ja kiitollisuudella!

Kesälampaitakin haaveilimme, mutta etenemme nyt tässä järjestyksessä, koska ajattelen porsaiden olevan järkevämpi hankinta tässä kohtaa. Se, tuleeko meille villapossuja vai tavallisia possuja, on vielä hieman auki. Todennäköisesti tavallisia, siltä näillä näkymin näyttää.

Kun tämä askel on otettu ja opeteltu elämään kanojen ja possujen kanssa niitä hoivaten, mietimme, mikä on seuraava askel.

Onhan hoidettavana kodin ja lasten lisäksi puutarha ja uutena asiana myös unelmana ensi kesäksi lavatarhan lisäksi laittaa kasvimaahan ainakin perunaa ja sipulia, sekä porkkanaa tavoitteena lisätä omasta maasta nostettavia pöydän antimia ja ruoan puhtausastetta. Jännä nähdä, miten kaikki onnistuu.

Lisäksi mieheni poisti maan pintakerroksen rikkaruohojen takia jo nyt syksyllä. Kitkentää ajattelin vähentää katteen avulla, jota saan ruohonleikkuu jätteestä ainakin osakseen. Katsotaan, mitä muuta keksin katteeksi kasvimaalle.

Yrtit ja lääkekasvit, sekä villiyrtit näen tärkeänä osana puutarhamme antimia. Haaveena on laajentaa talveksi kuivattavaa yrttivarastoa niin, että saisimme niistä teetä ja luonnollista hoivaa ja tukea terveydelle.

Nytkin minttu hoitaa vatsavaivoja, laventeli rauhoittaa ja poimulehti auttaa hormonaalisissa asoissa. Luonnon lääkekaappi tarjoaa valtavasti voimaa ja sen opiskeleminen vaikka ihan kasvi kerrallaan on mielettömän upeaa! 

Sen olen jo puutarhan kanssa touhutessa huomannut, että armollisuus on tärkeää.  Asioita oppii ja kuvio ja toteutus ja lopputulos ovat joka vuosi erilaisia ja erin näköisiä. 

Myös oma jaksaminen ja elämäntilanteet vaihtelevat. Pikkuhiljaa eteneminen on järkevää. Kuten myös se, että epäonnistumisia ei ole, on vain oppimista ja uusia yrityksiä ja inspiraatioita.

Ei ole väärin hylätä jotain ajatusta tai vaihtaa suunnitelmaa. Se on jatkuvuuden juju. Jatkuva inspiraation kirjo ja kokeilemisen tuoma ilo ja innostus.

Jos tulevaisuudessa pystyisin jäämään ihan tähän kotiin touhuamaan lasten, eläinten, puutarhan ja kodin kanssa lisänä pieni verkkokauppa ja mahdollisesti energia ja enkelihoitajan palvelut,  tämä olisi valtavan suuren ja kauniin unelman toteutuminen. Askel kerrallaan sitä kohden. Se on minun haaveeni ja unelmani.

Irtaantua mahdollisuuksien mukaan oravanpyörästä ja tehdä työtä, josta sydämestään nauttii ja joka tuntuu oikealta ja tukee omia arvoja.

Toivottavasti tähän omalla tavallaan saadaan jossain kohtaa mukaan koko perhe. Lapset leikkimässä ja touhuamassa puutarhassa ja eläinten kanssa, arkisia ja tavallisia asioita ja askareita. Niitä parhaita hetkiä!

Mistä sinä unelmoit?

Mitä askeleita sinä voisit ottaa kohti omia unelmiasi ja syämesi toiveiden mukaista elämää? Vai elätkö sitä jo kokonaan tai osittain?

Luomme itse omat esteemme ja myös mahdollisuutemme.

Se, mitä meiltä kysytään, on heittäytymiskyky, mielikuvitus ja ennenkaikkea rohkeus! Anna mennä ystäväni! 

Inspiraatioterveisin Pauliina!

Jaa:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial